fbpx

Üks populaarsemaid laoautomaatika tehnoloogiaid on RFID (Radio-Frequency Identification) ja masinnägemine.

RFID-tehnoloogia kasutab RFID märgendi ja lugeja vaheliseks suhtlemiseks raadiolaineid, mis võimaldab laos olevaid esemeid tuvastada ja jälgida. RFID-märgendeid saab kinnitada esemetele, nagu kastid või kaubaalused, ja seejärel jälgida nende liikumist laos. See tehnoloogia võimaldab reaalajas laoseisu jälgimist ja parandada lao tõhusust.

Masinnägemine seevastu kasutab laos olevate objektide tuvastamiseks ja jälgimiseks kaameraid ja pilditöötlusalgoritme. Seda tehnoloogiat saab kasutada selliste ülesannete nagu korjamine ja sorteerimine automatiseerimiseks, samuti varude jälgimise täpsuse parandamiseks. Arvutinägemist saab kasutada ka koos RFID-tehnoloogiaga, et anda laotoimingutest terviklikum ülevaade.

Kui RFID ja arvutinägemine kombineerida, loovad need võimsa tööriista lao automatiseerimiseks. Näiteks saab RFID-d kasutada eseme asukoha jälgimiseks, arvutinägemist aga esemete tuvastamiseks ja sortimiseks. See võimaldab tõhusamaid ja täpsemaid laotoiminguid, mille tulemuseks on paranenud tootlikkus ja väiksemad tööjõukulud.

Kokkuvõtteks võib öelda, et RFID ja arvutinägemine on võimsad tehnoloogiad, mis võivad lao automatiseerimist oluliselt parandada. Nende tehnoloogiate kombinatsioon võib parandada varude jälgimist, suurendada tõhusust ja vähendada tööjõukulusid, mille tulemuseks on tootlikum ja tulusam ladu ja tootmine.

Categories:

Tags:

Comments are closed